Special Effects

Wanneer u voor uw feest een Special FX zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres.

Explosive Sound & Light beschikt over verschillende visuele effecten, die uw feest of concert zullen onderscheiden van elk ander. Zo zijn wij officieel dealer van MagicFX®, fabrikant van professionele special effects machines en apparatuur.

 

Hieronder vindt u een overzicht van een aantal van onze Special Effects:

 

De nieuwe Spark FX is een veelgevraagd effect bij bijvoorbeeld bruiloften (openingsdans),

live optredens van bands of artiesten of bij openingen / onthullingen.

Dit effect is veilig en veroorzaakt geen vuur. Het is mogelijk om met je hand door het effect te gaan!

De MagicFX Flamaniac is een vuurmachine die werkt met vloeibare vlamvloeistof. Deze vloeistof is in verschillende kleuren leverbaar. De vlam is in maar liefst 5 verschillende richtingen te sturen.

De MagicFX® Flamaniac staat garant voor een spectaculair effect.

Met een afmeting van 140 bij 140 cm is de MagicFX® Stage Propeller een gigantische windmachine, die via DMX in snelheid en draairichting te regelen is. De RGB LED-modules zorgen voor een spectaculair lichteffect.

MagicFX® Stage Propeller… Niet alleen een eyecatcher, maar ook een afkoeler!

De MagicFX® Stage Flame is het vlammensysteem van vandaag! De ouptput van standaard vlammen is circa 4m hoog. Het vlammensysteem heeft ook een grote vlammen modus voor vlammen tot wel 8m. Het vlammensysteem is bestuurbaar met DMX, ontworpen voor professioneel gebruik en uitgerust met een hoge kwaliteit Europese onderdelen voor maximale veiligheid.

De Stadiumshots schieten confetti of streamers door middel van luchtdruk meters ver de lucht in boven het publiek. Met een druk op de knop een paar kg confetti of streamers boven het publiek schieten en een prachtige reactie terug krijgen… Wie wil dat nou niet…?

De Super Blasters zijn ’s werelds meest krachtige confetti machines en zijn bekend vanwege de aanwezigheid bij vele grote evenementen en sportwedstrijden. De Super Blaster kan gebruikt worden in middelgrote zalen als clubs, discotheken, podia en evenementen in de buitenlucht! De Super Blaster verbruikt 3 tot 5 kg confetti per minuut en heeft een bereik van 15 meter.

De beroemde MagicFX® CO2 Jets maken cryogene mist pluimen van ongeveer 8m hoog. De CO2 Jets kunnen worden gemonteerd in een truss constructie of op podia. De CO2 Jets dienen aangesloten te worden op vloeibare CO2 tanks. Wanneer het CO2 uit de Jets komt, wordt dit versterkt door een luid sissend geluid, wat het effect nog spectaculairder maakt!

De MagicFX® CO2 Gun en CO2 Pistol zijn bedoeld om handmatig CO2 het publiek in te blazen. Eenvoudig met één of twee handen te bedienen. Een spectaculair effect, niet alleen door de rook maar ook door het harde geluid (en de verkoeling…).

MagicFX® CO2 Gun en CO2 Pistol… een musthave on stage!

Een buis die met streamers of confetti gevuld is. Met een druk op de knop word de inhoud van buis afgeschoten. De streamers en confetti zijn leverbaar in vele kleuren en 2 verschillende lengtes. Power Shots worden vaak gebruikt bij bedrijfsopeningen, bruiloften, jubilea, prijsuitreikingen, concerten, onthullingen etc.

TIP! Voor last-minute huurders hebben wij altijd een voorraad streamer-shooters klaar staan!

De MagicFX® Confetti Gun is een draadloos shooter-systeem voor confetti of streamers. Hij is in te stellen per cannon of alle drie de cannons tegelijk. De ingebouwde laser maakt het effect extra speciaal. Handig om te richten, maar ook extra stoer.

MagicFX® Confetti Gun… een leuke legale manier van schieten!

De Swirl Fan XL is ontworpen om een stille regen van confetti te creëren. Hij kan worden gemonteerd in een truss of dakbalk. Wanneer de Swirl Fan XL op volle toeren draait, zal hij voor 4 tot 6 minuten continu confetti uitwaaieren. Het is ook mogelijk om de machine te vullen met papieren sneeuw confetti, om een bijna geluidsloos sneeuw effect te creëren. Omdat hij heel weinig geluid maakt, is hij uitermate geschikt voor theaters, modeshows en televisie.

Air Cones zijn opblaasbare ‘zuilen’ waar een RGB LED module in geplaatst is. Door deze DMX-gestuurde LED’s kunnen de Air Cones elke gewenste kleur aannemen.

Wij beschikken over Air Cones van 2 en 3 meter. Daarnaast kan men kiezen uit twee verschillende vormen: Cone of Pyramide.
Een mooie (en eenvoudig te installeren) eyecatcher!

Een systeem met kastjes waaraan bijvoorbeeld een doek opgehangen kan worden. Met een druk op de knop valt het doek omlaag. Ook is het mogelijk een ballon-net d.m.v het Power Drop-systeem open te laten gaan, waarna de ballonnen boven het publiek in de lucht vliegen. Power Drop wordt vaak gebruikt bij bedrijfsopeningen, onthullingen, surpriseacts, ballon-netten, wisselingen van decor tijdens toneelvoorstellingen etc.

Een uniek effect van bellen gevuld met rook. Door de ingebouwde LED verlichting kunnen de bellen ook gekleurd worden. 

Als de gasten (zelfs oma en opa) op de dansvloer met hun vinger de bellen kapot aan het prikken zijn, weet je dat het een top-effect is!

Een rookmachine kennen we allemaal. Deze rookmachines zijn bijzonder. Ze spuiten de rook naar boven, of, als we ze op de kop hangen, naar beneden! Leuk om bijvoorbeeld een DJ-booth te accentueren of bij de ondersteuning van een goochelact.

Deze rookmachine is ook zeer bijzonder. De rook die deze machine produceert blijft laag bij de grond. Een zeer romantisch effect voor bijvoorbeeld een openingsdans of het nabootsen van een mysterieus bospad bij een clipopname.

Mogelijkheden en prijzen op aanvraag via de contactpagina.

Terug